Teknologi

Vi bruker moderne teknologi for å lage lette og komfortable vernesko. Topp moderne materialer og nye tekniske fibre gjør det mulig å gå videre fra de tunge vernestøvlene til lette og atletiske vernesko.

BLOOM

Alix har lansert verdens første algeblandede EVA til skoindustrien som en bærekraftig ingrediens i fleksibelt skum for høy energiretur. Algene absorberer urenheter i vannet og etterlater en høstbar masse som deretter behandles for å bli blandet med EVA.

Les mer om BLOOM

BOA® Fit System

Med mikrojusterbare vriknapp og supersterke og lette lisser gir BOA® Fit System perfekt passform, utviklet for å takle de tøffeste forhold.

CORDURA®

CORDURA® er et slitersterkt og holdbart materiale som lar føttene puste.

ETPU

ETPU-springback er resultatet av transformasjon gjennom oppvarming av veldig små TPU-pellets. Disse mikropartiklene puffer opp, etter å ha gjennomgått varme og høyt trykk, og utvides til små kuler med luftlommekjerner. Dette resulterer i et partikkelbasert skum som kan formes til en perfekt utforming gjennom injeksjonsverktøy, støpemaskiner og en dampprosess.

Les mer om ETPU

FLEX SYSTEM

FLEX SYSTEM er utviklet for å fungere sammen med fotens biomekaniske egenskaper. FLEX SYSTEM støtter dine naturlige bevegelser for å gi stabilitet og støtte. FLEX SYSTEM fordeler trykket til de ergonomiske sonene og gjør det enklere for foten å bevege seg.

GORE-TEX®

GORE-TEX® er en tynn, perforert membran. Porene i materialet er 20 000 ganger mindre enn vanndråper, men 700 ganger større en vannmolekyler. Det betyr at membranen slipper gjennom vanndamp, men stenger ute vanndråper. GORE-TEX® er 100 % vanntett og har en svært effektiv funksjon som lar føttene puste.

Leather Working Group

Leather Working Group er en internasjonal, ideell medlemsorganisjon og ansarlig for verdens største bærekraftsprogram for lær. LWG har som mål å forbedre miljøpåvirkningen fra lærindustrien ved å vurdere og sertifisere lærprodusenter.

MATRYX®

MATRYX® er tekstildelen som utgjør skoen. Det er sammensatt av syntetiske garn med høy fasthet (polyamid eller polyester) belagt med polyuretan og teknisk garn (aramidfiber, karbon, monofilament osv.) fordelt i ett stykke per sone. MATRYX® og dens ulike serier tilbyr en kartlegging tilpasset behovene og kravene til hvert bruksområde. Denne patenterte teknologien gjør det mulig å redusere antall komponenter med ca. 50 % og unngå så mye som mulig montering av mønsterstykker.

StarKnit

SOLID GEAR StarKnit er en overdel som lages som én hel del. Polyestergarn strikkes ved hjelp av en nøyaktig og detaljert prosess som gir en fjærlett og ekstremt god passform uten sømmer. Siden StarKnit gjør det mulig å variere tykkelsen på overdelen, kalles den en smartkonstruksjon. Materialet tilpasses etter funksjonen som skal oppnås ved å gjøres tykkere på steder der du trenger mer beskyttelse, og lettere der du trenger bedre pusteevne og fleksibilitet.

Vibram®

Vibram® er en ekstra holdbar og robust gummisåle designet for å gi ekstra godt grep på ujevnt underlag. Yttersåler i Vibram® finnes både i gummi og TPU, hvor gummisålen er varmebestandig og tåler temperaturer opp til 300°C.

Krav til vernesko

Vernesko må oppfylle kravene i EU-direktivene for personlig verneutstyr. Følgende sikkerhetsmerkinger finnes for produkter som produseres i tråd med direktivene og i samsvar med de europeiske standardene CE EN 20345: 2011.