Teknologi

Vi bruker moderne teknologi for å lage lette og komfortable vernesko. Topp moderne materialer og nye tekniske fibre gjør det mulig å gå videre fra de tunge vernestøvlene til lette og atletiske vernesko.

BLOOM

Alix har lansert verdens første algeblandede EVA til skoindustrien som en bærekraftig ingrediens i fleksibelt skum for høy energiretur. Algene absorberer urenheter i vannet og etterlater en høstbar masse som deretter behandles for å bli blandet med EVA.

Les mer om BLOOM

BOA® Fit System

Med mikrojusterbare vriknapp og supersterke og lette lisser gir BOA® Fit System perfekt passform, utviklet for å takle de tøffeste forhold.

Les mer om BOA® Fit System

CORDURA® ripstop

Lett og holdbart høystyrke-materiale med polymer ripstop-vev for myk og slitesterk ytelse.

ESD

ESD-beskyttelse sørger for at statisk elektrisitet utlades. Skoene har en motstand som varierer mellom 0,1 MOhm og 100 MOhm i henhold til ISO IEC 61340.

ETPU

Mykt og slitesterkt ETPU-materiale av ekspandert TPU gir langvarig komfort, energiretur og god demping.

Les mer om ETPU

FLEX SYSTEM

FLEX SYSTEM er utviklet for å fungere sammen med fotens biomekaniske egenskaper. FLEX SYSTEM støtter dine naturlige bevegelser for å gi stabilitet og støtte. FLEX SYSTEM fordeler trykket til de ergonomiske sonene og gjør det enklere for foten å bevege seg.

GORE-TEX®

GORE-TEX® stenger vannet ute og sikrer gode pusteegenskaper, slik at du slipper å bekymre deg for å bli våt.

Leather Working Group

Leather Working Group er en internasjonal, ideell medlemsorganisjon og ansarlig for verdens største bærekraftsprogram for lær. LWG har som mål å forbedre miljøpåvirkningen fra lærindustrien ved å vurdere og sertifisere lærprodusenter.

MATRYX®

Ekstra sterk overdel med gode pusteegenskaper som består av aramidfibre og individuelt belagte polyamidtråder. Gir langvarig beskyttelse, fleksibel støtte og optimal slitestyrke

Michelin®

Snø, våte gater, glatt betong – uansett arbeidssted gir Michelin®-yttersåle både supergodt grep og ekstra slitestyrke. Det innovative lug-designet er inspirert av terrengsykkeldekk og griper fatt i underlaget. Mønsteret i flere retninger bidrar til å avvise vann og snø og sørger for godt grep på underlaget.

OrthoLite®

OrthoLite® innersåler er lette, har gode pusteegenskaper, innebygd fuktighetstransport og er laget av resirkulerte materialer.

StarKnit

SOLID GEAR StarKnit er en overdel som lages som én hel del. Polyestergarn strikkes ved hjelp av en nøyaktig og detaljert prosess som gir en fjærlett og ekstremt god passform uten sømmer. Siden StarKnit gjør det mulig å variere tykkelsen på overdelen, kalles den en smartkonstruksjon. Materialet tilpasses etter funksjonen som skal oppnås ved å gjøres tykkere på steder der du trenger mer beskyttelse, og lettere der du trenger bedre pusteevne og fleksibilitet.

Vibram®

Vibram® er en ekstra holdbar og robust gummisåle designet for å gi ekstra godt grep på ujevnt underlag. Yttersåler i Vibram® finnes både i gummi og TPU, hvor gummisålen er varmebestandig og tåler temperaturer opp til 300°C.

Vibram® Traction Lug

Vibram® Traction Lug-yttersåle gir høy stabilitet og godt fotfeste enten du klatrer i stige eller stamper i leire. Inspirert av idrettsutøvere i jakten på stadig bedre grep gir Vibram® Traction Lug 25 % bedre fotfeste.

Krav til vernesko

Vernesko må oppfylle kravene i EU-direktivene for personlig verneutstyr. Følgende sikkerhetsmerkinger finnes for produkter som produseres i tråd med direktivene og i samsvar med de europeiske standardene CE EN 20345: 2011.