VI ARBEIDER MED NATUREN, IKKE MOT DEN

Hos Solid Gear er vi alltid på utkikk etter innovativ teknologi og materialer som lar oss utvikle sko som ikke bare er trygge, lette og slitesterke, men som også er bærekraftige. Dette er en erstatning for petroleumsbasert EVA-materiale, og BLOOM sine unike egenskaper sikrer god funksjonalitet, samtidig som karbonavtrykket reduseres. BLOOM er utviklet av Algix og høster og forvandler giftige alger til et blandet EVA-skum, som deretter formes til komfortable og slitesterke mellomsåler. Prosessen for å lage hvert par fører til at 38 liter av giftig vann renses for alger og slippes ut i naturen igjen, og mer enn 24 kubikkmeter luft renses.

SOLID GEAR OG BLOOM

Kombinasjonen av store mengder CO2, et klima som blir stadig varmere, og vannforurensning fører til algevekst som får negative konsekvenser for miljøet og samfunnet, og som skader kystlinjene, kystsamfunnene og livet i havet. For rundt 15 år siden fant man ut at når proteinrik biologisk masse av alger ble utsatt for høy varme og trykk, oppstod en plastifiseringsprosess. Bærekraftfokuserte ingeniører og designere fant ut at man kunne bidra til å reversere oppblomstringen av giftige alger og noen av konsekvensene som følge av vannforurensning, ved å forvandle algene til et miljøvennlig emballasjemateriale med egenskaper som gjør det perfekt i skoene våre.

HVA ER BLOOM?

Med BLOOM algematerialer, som identifiseres og høstes fra miljøvernprosjekter, kan designere skape nye og miljøbevisste produkter som gir målbare resultater. BLOOM-prosessen bruker ekstrudering til å kombinere biologisk algemasse med grunnpolymerer for å lage resinpellets – bærekraftige ingredienser som deretter blandes med materialer som ikke er biologisk nedbrytbare. Resultatet er et fleksibelt skum med god spenst. Perfekt til lette, slitesterke og dempende mellomsåler med gode egenskaper, som samtidig sørger for at fanget karbon ikke frigjøres. BLOOM algeblandet EVA-skum gir mange muligheter for slitesterke, innovative og lette sko, som samtidig lar våre bærekraftbevisste kunder hjelpe oss i kampen for et sunt globalt økosystem.