ETPU - UTVIKLING AV KOMFORT

Slik endret «popcorn-sålen» verneskoen for alltid.

ATHELETE INSPIRED, WORKER APPROVED

Profesjonelle håndverkere beveger seg nesten som idrettsutøvere. De må takle tøffe forhold og monotone arbeidsoppgaver. Hva man har på seg har dermed stor betydning for både arbeidsprestasjon og helse. Denne innsikten fikk oss til å utvikle vernesko i det høyteknologiske materialet ekspandert termoplastisk polyuretan (ETPU), som er det samme som idrettsutøvere bruker for å oppnå større utholdenhet. Det var en «game changer» i bransjen, og siden lanseringen av Solid Gear Revolution i 2017, tilbyr vi nå ikke bare én modell, men flere. Det gjør at vi i dag er markedsledende.

La oss se nærmere på teknologien, hvilke fordeler den har og de ulike skoene våre.

HVA ER ETPU?

Når vi snakker om ETPU, beskriver vi det som «springbrett-effekten» eller «energiretur», eller rett og slett som å «få fart på føttene». (Ja, faktisk.) Men hva er det egentlig, og hvordan lages det?

Ulike typer partikkelbasert skum har eksistert helt siden 1950-årene, men ETPU kom ikke på markedet før i 2010. Det ble umiddelbart en suksess, takket være elastisiteten og fjæringen – de samme fordelene som gjør det til en perfekt løsning for oss. For å utvikle ETPU blir råmaterialet TPU først transformert ved hjelp av varme og høyt trykk for å utvide de små pelletsene til små kuler eller lukkede celler, som hver har sin egen luftlomme. Dette resulterer i et partikkelbasert skum som passerer gjennom en industriell prosess med flere trinn, og ved bruk av damp formes til ønsket fasong, tetthet og størrelse, for eksempel mellomsåler (også kjent som «popcorn-såler»). Alle ETPU-såler fra Solid Gear er laget av mer enn tusen slike kuler. Tenk på det som små, perfekt konstruerte puter som hver for seg og sammen gjør at hvert skritt blir lett og spenstig. Så hvorfor TPU? Les mer.

TPU (termoplastisk polyuretan) er en elastomer med en blanding av gummi og plast. TPU brukes overalt der det er behov for en kombinasjon av lav vekt, stor yteevne og slitestyrke. Det er et utrolig allsidig materiale. Det er robust, olje- og fettresistent og går tilbake sin opprinnelige form og størrelse etter å ha blitt bøyd, vridd, strukket og trykket sammen. Hardheten kan justeres fra myk og gummiaktig til hard, som i hardplast. Du kan velge mellom gjennomsiktig eller farget, og gå for glatt overflate eller en som gir bedre grep. Bruksområdene er rett og slett uendelige, fra medisinsk utstyr, sportsutstyr, el-verktøy, våtdrakter, og elastiske klær til 3D-print og sko.

1 / 5

ENESTÅENDE FJÆRING

Føttene dine er kroppens naturlige og primære støtdempingssystem. Men for å vare hele livet trenger de hjelp av sko, laget av sterke og holdbare materialer som ikke mister yteevnen over tid.

I tester oppnår ETPU langt bedre resultater sammenlignet med vanlige partikkelbaserte skumtyper, som EPP, EVA og EPE. Den såkalte energireturen er betydelig høyere, belastningsresponsen er mye bedre, og du får en mer effektiv støtdemping. Med andre ord vil de funksjonelle egenskapene ikke endre seg med tiden. Eller de endrer seg i langt mindre grad. Sålens evne til umiddelbart å gå tilbake til sin opprinnelige form etter hver belastning gjør at du kan jobbe mer komfortabelt. Beveg deg med stil og sikkerhet. Og hold ut lenger. ETPU tåler ikke bare sterk slitasje, det bevarer også elastisiteten og motstandsdyktigheten ved temperaturer fra -20 °C til +40 °C. Med andre ord, perfekt for både sommer og vinter.

KOMFORT ER DEN NYE SIKKERHETEN

Spikertrampbeskyttelse, tåhette og anti-skli er egenskaper som skal beskytte deg mot ytre farer. Men jobbrelaterte skader er mye mer enn knuste tær. Utmattelse, blemmer, smerter i rygg og knær kan være små irritasjonsmomenter i starten, men kan raskt utvikle seg til store smerter med alvorlige følger. Det kan dreie seg om langtidsfravær, stans i prosjekter, fall i produktivitet eller inntektstap. Tenk på skoene dine som din første forsvarslinje. Når du investerer i komfortable sko, beskytter du ikke bare føttene, men hele kroppen mot langsiktige skader. Det er like mye et valg for helsen som for virksomheten.

Siden lanseringen av vår første ETPU-såle, har en del konkurrenter kommet etter. Å være først i Europa betyr at vi har mer erfaring og flere alternativer. Hos oss trenger du ikke å velge mellom komfort eller ingen komfort. Du velger rett og slett en sko som passer til yrket ditt, enten du foretrekker grønt eller gult. Blått eller oransje. Det er det Wired for Progress betyr – alltid å ligge et skritt foran.